Saknad

Första snön faller nu.. Det är just såna här tillfällen som man vill ligga hemma i soffan med den man älskar och bara mysa.. Saknar dig så Patrik.. Bli frisk nu och kom hem..
Puss

Sjukhus

Skärpning Ämeli.. åter igen så måste jag ta tag i mig själv och skälla lite för att jag ska få arslet ur vagnen och uppdatera min blogg minst en gång i veckan men denna vecka har varit kaotisk!!

I över en vecka nu så har min kära sambo vart på sjukhus.. Det började förra måndagen när vi vart på föräldragruppen, Då frös Patrik och var allmänt nere.. Sen natten till tisdagen så fick han feber och den höll i sig hela tisdagen och bara ökade och ökade.. Vi ringde tre gånger på två dagar till sjukhusrådgivningen och frågade vad vi skulle göra för inte nog med att han hade hög feber så spydde han flera gånger men dom sa bara att blir han värre får ni ringa eller komma in.. Febern steg och steg och tillslut hade han över 40 grader och då ringde vi en sista gång och vi fick samma svar, kom in om det blir värre HALLÅ vi ringer ju för att det har blivit värre.
Så vi bestämde att vi skulle åka in till USÖ med han.. Vi kom in på akuten och då var det riktigt dåligt med han! Han mådde piss dåligt och orkade inte ens sitta upp han hade en fruktansvärd huvudvärk och var ljusskygg, jag hade försökt ge han vätske ersättning hela dagen men det spydde han upp med!
På akuten var det inga problem att komma in.. Han fick träffa en sjuksköterska som tog lite prover på han och sen fick vi vänta, jag var där från kl 21 till 01.. Halv ett ungefär kom läkaren och stallde 1000 frågor men han fick inget bra svar om vad det kune bero på så läkaren bestämde sig för Patrik skulle få ligga kvar för observation.Jag trodde det bara skulle bli över den natten men nu har det gått 8 dagar och han är pytte lite bättre men det är INTE bra, det är jätte konstigt.. Febern vill inte ge med sig och han är fortf. jätte sjuk.
jag saknar han som sjutton ju..

Läkarna hittade inget svar på vad som orsakar det hela och det gör dom fortf. inte, inget som kan vara till hjälp i alla fall..
Först efter ett par dagar sa dom att det kunde vara hjärnhinne inflammation men dom viste inte för han kunde böja ner hakan till bröstet, Sen sa dom att det kunde vara ett elakartat virus men som sagt dom hitta inget på alla prover dom tagit och då har dom tagit typ 50 rör blod,2 st ryggmärgs prov,röntgat hjärnan,hjärtat,lungorna M.M, avförningsprov men dom hittar fortf. inget..trots det har han har haft ca 40 grader feber en hel vecka.. Är inte det lite konstigt?
Sen sa dom igen att det kunde vara hjärnhinne inflammation men idag så trodde dom att det kunde vara en inflammation i en kota, vet inte om det var i ryggen eller i nacken för han har haft jätte ont i nacken i några dagar så han inte kan röra sig..
Men det vore ju mycket bättre för alla om dom kom på vad det var så dom kan fastslå en diagnos och utifrån den börja ge rätt medicinering.. Igår tror jag det var så satte dom in antibiotika till han så vi får hoppas att det vänder snart.. Stackare... Han ligger där helt ensam och är jätte sjuk och helt nere.. Jag är och hälsar på han varje dag och försöker få honom se det lite positivt att han snart blir bra. Men det är inte lätt för han att se framåt..
Jag försöker vara stark för han men när jag kommer hem så brister det.. jag sitter här ensam i våran lägenhet och gråter och saknar han så det gör ont. Och Patrik verkar inte vilja visa för mig att han är ledsen så han släpper ut allt när hans familj ringer eller är där.. Jag önskar det fanns något att göra eller säga som får han bli bättre eller i alla fall på bättre tankar!

Vad ska man göra?


Jag önskar innerligt att han blir frisk snart, jag oroar mig också för att det inte ens är 40 dagar kvar tills vi ska ha barn, tänk om han kommer för tidígt och att patrik inte är hemma, va gör jag då?? Det kan jag kalla mardröms scenario!!


Aja inte värt att grubbla för mycket för då blir jag nog knäpp!!

Ses snart igen!
Puss och hej


Och Emelia.. jag tänker på dig vännen, du kan ringa om du vill prata!


Låånga djuuupa andetag..

En tråkig dag med tråkigt väder... så skulle jag vilja beskriva denna måndag den 20:e oktober 2008.

Har inte gjort mycket vettigt idag, jag gjorde en mycket god kycklinggryta idag till middag som tog en timme att göra den innehöll bla. kyckling så klart, lök, vitlök,balsamvinäger, vitvin, persilja, gräslök, dijonsenap, tomatpuré och
matlagningsgrädde. till det serverades kokt potatis och grönsallad, hoppas min man nu uppskattar den tid jag lägger ner på att laga mat nu när jag fått nys på god mat ,men jag vet att han tycker om min mat.

Annars var vi på föräldragrupp igen och idag kändes det bättre än förra gången, inte lika spännt som förra sist, pratade om olika bedövningar som finns att välja på och lite för och nackdelar med dom, vet dock inte vad jag vill ha för bedövning men det ordnar sig väl. Om inte annat så finns det ju barmorskor på förlosnings avd. som vet vad jag behöver och som får betalt av att hjälpa mig.. Lite andning tränade vi och det kändes MYCKET fånigt att sitta där och andas lååånga djuuupa andetag tillsammans med 6 andra par haha men det är ju det man förknippar med föräldragrupper.. eller hur? Lite massage fick vi oxå av våra kära karlar men det blev ju inte så långvarigt men det är ju tanken och övningen som räknas!!

Idag så startade nya avsnitt av prison break och jag missade några avsnitt i slutet på förra säsongen så det var lite svårt att hänga med, men det är så jäkla bra!! Kan inte förstå hur vissa människor inte tycker om programmet.. jag nämner inga namn=) för det är den bästa serie jag sett!!

Nu ska jag krypa ner i bingen.. På återseende!
Puss

24 år... snart halvvägs till 50

Kalas för mig idag för jag fyller 24 hela år så snart är jag halvvägs till 50 och det känns ju bra haha!! 
Patriks släkt var här och nästan hela min! Det var mycket trevligt.
Vi bestämde sent igår kväll att vi skulle bjuda gästerna på mat eftersom dom skulle komma runt tolv dvs. lunchtid så då var det bara att komma på något att bjuda på.
Det blev paj, för det är ju lätt att göra men då ska man komma på några goda fyllningar också så det blev tre sorter,
en tacopaj som vart väldigt stark men mycket god, vi käkade tacos igår så det blev massa köttfärs över så det var passande att göra en paj idag, en spenat och fetaost paj som vart den godaste och en broccoli och bacon paj som också blev väldigt lyckad och alla åt för glatta livet, allt gick åt! Glad blev jag att alla ville komma och tyckte om maten men framför allt för att patriks mormor och morfar som för första gången träffade min mormor och morfar kom väldigt bra överens, jag är inte förvånad men det såg ut som att pensionärerna hade mycket att tala om och det såg så mysigt ut=) så ska jag också bli när jag blir gammal eller ska jag säga äldre=) då ska jag ha mycket trevliga vänner och bara vara social och må bra.
Jag är faktiskt ganska förvånad över denna helgs matlagning, Jag vet att jag kan laga mat om jag bara vill men i fredags så vart Albin och Sahra(sahra fyller också idag, men inte lika mycket! hon blir 18 år idag=) grattis igen ) men dom var här och käkade en tre rätters middag. Som förrätt blev det hemmagjord tsatsiki med bröd,
till varmrätt blev det fläskfilé med fyllning som bestod av färska örter, lök, soya och lite annat smått och gott till det serverades hasselbacks potatis, sås och en grönsallad, till dessert blev det en chokladmouse paj med jordgubbar på och det var en riktig kaloribomb som Elly uttryckte sig igår, dom(Elly, Mia och Fält) fick nämnligen smaka en liten bit var igår kväll utav det som var kvar men det stämmer ju faktiskt för det var nog inget nyttigt i den pajen,
mörk, ljus och vit choklad, creme cheese, grädde och smör.... jaa ni ser inget nyttigt men otroligt gott faktiskt.Så jag är nöjd med matlagningen.. 
Av allt slit är jag trött nu så det får bli en lite tupplur nu, skulle var på hockey nu egentligen i Hallsberg med Patrik men hans kompis rädda mig och sa att han skulle med så jag fick vara hemma och bara slappa.. SKÖNT..

OK men nog för idag!! puss och hej tårta till mig..



Och Elly, alias Nappe, nästa gång vi spalar buzz..... bli inte så sur :p


Fan va jag bra!!

Måste bara tala om att jag är en sån jäkla bra vän så ni anar inte och jag har mognat så mycket sen jag blev gravid, men bara om jag får säga det själv?
För det är ju absolut inte upp till mina vänner att avgöra..
SKÄMT å sido..

Nej men allvarligt nu.. Jag har kommit på att jag är en ganska bitter männinska så nu ska jag försöka se mer positivt  på tillvaron och uppskatta det jag har och inte tråna efter det jag inte har.
Har underbara vänner som jag älskar och en helt otroligt underbar man och en älskling i magen som jag väntar på att han tar sig mod att komma ut. Jag har en familj som älskar och bryr sig om mig och ett fast jobb.. Kan det bli mycket bättre? Nej.. så nu ska jag försöka ändra min inställning till allt och bara tänka framåt och bara glada tankar..

Rea, film och kalas

Igår bar det av till marieberg på förmiddagen men Mia kaan, mycket trevligt var det. Jag gjorde mycket bra klipp nu när plånboken tryter.. Jag köpte en klänning och två par örhängen till min moster i födelsedagspresent för endast 100 kr.. helt otroligt billigt, sen kom vi på att min andra moster som fyllde år i somras hade inte fått present sen då hon fyllde och hon önskade sig en servetthållare i silver eller svart så när vi komm tillbaka till kumla igen så gick jag och Mia iväg till Stellas lilla butik här på torget och hittade en jätte fin servetthållare i silver/svart stål, och en servett förpackning med mycket fina servetter som hon ska få och det gick bara på 100 kr det med för tydligen så rear alla affärer nu så två bra presenter för bara 200 kr.. det ni=) Vi käkade på Marieberg uppe vid restaurangtorget, vi tog varsin nacho tallrik, Patrik ringde och var hungrig och ville att ja skulle köpa med en kebabtallrik, men där gick gränsen haha vi bor liksom mitt på torget, så vi ser en pizzeria från fönstret och vi har en precis under sovrummet så då fick han faktiskt gå ner och handla själv, jag brukar aldrig säga att min patrik är slö men då hade ja en ursäkt=) När vi kom hem så hade han gjort mat själv, makaroner och korv med ketchup(det vanliga vill säga).. SLÖFOCK.. han fick ju faktiskt en doggybag påse med överblivna nachohips haha varsågod..

Efter våran shopping förmiddag så fikade vi på sveas som jag alltid gör,kommer bli skapligt sockerberoende snart!
Sen hade vi en mys kväll hemma hos oss det var jag Mia och Elly som käkade osunt och kollade på idol,jag färgade håret själv för jag är så otroligt envis så vägrade jag ta emot hjälp för jag frågade i början om någon ville hjälpa mig att lägga i färgen men ingen var speciellt engagerad så jag beslutade att säga ett par välvalda ord och sen envist göra det själv.. När dom sen ändrade sig och ville hjälpa till så var det för sent mina vänner hahaha, Skam den som ger sig.. 
vi avslutade kvällen/natten med en bra film: the flock.. lite psyk film men bra! Är tvungen att nämna också nu att patrik var minsann med och tittade på filmen!!!

Nu måste jag gå och lägga på lite makeup för jag ska ju på kalas och lämna över dom fina paketen..
Kvällen bär av till örebro senare där jag ska träffa Madde, michaela, marie och marie för en till myskväll den här helgen, jag gör ju inget annat på helgerna än myser men det är ju nästan det enda jag kan sysselsätta mig med.

Nu tackar jag för mig.. puss

Sorg!

Tisdag och jag går in i en ny graviditets vecka.. Nu är jag i vecka 32 eller 31 hela veckor om man nu vill räkna så.

Mår bra, idag är det perfekt höstväder så jag tänkte ta med mig min älskling på en promenad, han är lite deppig nu för det hände en mycket hemsk tragedi i hans kompiskrets i förrgår..En av hans vänner orkade inte leva längre och tog sitt liv, alla sörjer. Jag kände inte killen men klart att jag blir berörd när min sambo är ledsen och nere.. Hoppas han får ett bättre liv där han är nu.. Vila i frid.

Igår skulle vi på våran första föräldragrupp men vi avstod den för Patrik och hans vänner samlades igår och pratade gamla minnen om killen i fråga. Jag ville inte gå dit själv så ikväl går vi dit för första gången, hoppas vi inte missade allt för mycket igår.

Om en dryg timme kommer min mamma och mina två bröder hit och hälsar på. Tänkte bjuda på kaffe och saft och marknads-nougat som jag bakade går som blev mycket god. Sen är det bara att invänta föräldra gruppen som börjar kl 17.30.

Borde fortsätta städa nu igentligen men jag tar nog en lite större pause och går ut och går.

På återseende!!
pusss


Pysseldag...

I morse var jag hos min barnmorska för att kolla så att allt stod rätt till med våran lilla skrutt och det gjorde det. han ligger exakt efter kurvan...
Alla värden ser bra ut, han växer som han ska och tycker inte om när BM ska lyssna på hjärtat och mäta magen för då puttar han ifrån och visar att det är minsann hans mage!! haha så söt..
Hade gått upp fyra kilo sen sist jag vägde mig så nu väger jag -------- Nej det är hemlighetsstämplat, även fast det inte är mer än vad jag får, så är det mycket för att vara jag. Fast jag är ju gravid som sagt så det gör ju faktiskt inte något.
Då finns det ju folk som väger mer än jag som inte är gravida som borde tänka mer på figuren än jag...

Åkte senare hem till mormor och morfar i Hallsberg där jag satt från kl 15 till straxt innan 19 och pärlade med minimala pärlor och gjorde två fina armband till min syster för det var hennes pärlör.. hmmm...Kände mig som en liten 7 åring där jag satt och plockade med små glas pärlor, det enda som fattades var en pärlplatta. 
Det var ett jävla piller göra men tiden då jag väntade på min baby gick mycket snabbare än vad det annars skulle gjort..
För idag så var min baby  inne på sjukhuset för att operera sin hand som pajade på hockeymatchen i söndags. Han skulle vara där kl 12 men fick komma in till operation kl 16 och kome hem runt 19.30 så det blev en lång dag för han av väntan och av hunger.. stackars lilla Patrik.. Han kom hem trött och hungrig och har väldigt ont i handen för dom opererade in en matallbit i handen som ersätter en benbit som hade skjutits fram och inte gick att fixa till.. Aj aj aj..
Så jag lagade en god omelett till han och försöker pyssla om han så gott jag kan..

Nu ska vi snart krypa till kojs, jag väntar på ett samtal från Elly, behöver nämnligen lite info om morgondagen men hon sitter och pluggar som vanligt =)


Skönhetssömn och helgplanering

Som alltid dålig på att skriva men jag har egentligen ingen ursäkt!!


Jag är inne i en period nu när jag är trött hela tiden. Vill bara sova och ju mer ja sover ju tröttare blir jag. Har ju något att skylla på men det känns inte helt OK ändå. I alla fall inte nu när Patrik är hemma samtidigt och han är en riktig atlet så när han inte kan göra något så blir han rastlös och då får jag dåligt samvete när jag är trött så det blir en ond cirkel, även fast det inte gör något för Patrik så blir det så i alla fall. Han bröt BTW handen/fingret på hockeymatchen i söndags, åkte in till sjukhuset igår två dagar senare och röntgade och fick tillfälligt gips för i morgon ska min honey operera handen.. STACKARE.. Kom på en annan sak som jag absolut inte glömt, att min prins till pojkvän friade till mig på våran ett årsdag den 15 september och han gjorde mig till den lyckligaste gravida tjejen i världen



Och min mage blir fortfarande större och större konstigt nog haha


V 31 eller V30 + 1 beror på hur man vill räkna. Och nu är min bebis så här stor:

Bebisen är ca 28 cm lång mellan huvud och rumpa och han väger omkring 1,8 kg

Kroppen har nu generellt slutat växa men barnet behöver fortfarande gå upp i vikt.
Hjärnan spurtar för att hinna växa färdigt. Det organ som blir färdigt sist är lungorna. Ögonen får färg ungefär vid den här tiden, men vilken ögonförg barnet verkligen kommer att få vet man inte förren 6-9 mån efter födseln. Pigmenten i ögonen färdigbilldas nämnligen inte förrens det utsätts för ljus.
Men en så länge förbereds ögonen för livet efter födseln. Pupillerna börjar vidgas och krympa när det rödaktiga ljuset som filtreras in i livmodern skiftar.
Ögonlocken är nu ofta öppna när barnet är aktivt och slutna när dom sover.

Jag räknar veckor nu, nästan så att jag räknar om dom varje dag och så tänker jag: om han föds 3 veckor för tidigt så är det bara 7 veckor kvar tills han kommer. Han får gärna komma snart för jag är så jäkla tung och har svårt att sova och gå.
Och lillkillen  ligger och sparkar eller slår mot min kissblåsa nu hela tiden och det är riktigt obehagligt kan jag säga. Annars så är det inte stort mellanrum mellan min hand på magen och bebben, jag känner nästan hela hans huvud med handen och magen är stenhård.


Helgen börjar närma sig och det är bartömmning på klubben här i kumla. Jag tycker det är lite vemodigt faktiskt..
Där har jag haft många bravader både privat och som anställd och jag kommer faktiskt sakna det. Hoppas nu bara att zäta patrik hittar något nytt och bra ställe att öppna ny klubb på.

Tänkte kanske höra men tjejerna om dom ska dit på lördag för då kan jag ju kanske anordna en förfest.. själv ska jag ju självklart vara nykter men dom andra kan ju festa och jag har ju  det är ju trotts allt sista kvällen på zäta.

Puss och hej!!

RSS 2.0