1:a advent

8 dagar kvar till den beräknade dagen D  *omg*



1:a advent en riktig mys dag, väckte baby i morse kl 9 och bjöd han på en riktigt smarrig frukost med fil,nybakat bröd(köpta frallor), the, juice, kokta ägg, julskinka och det var extra mysigt när det första ljuset i adventljusstaken sken..

Skulle egentligen in till stan i dag till Emelie O och julmysa och pyssla med tjejerna, trodde dock att vi skulle ses lite senare på kvällen men det var tydligen kl 15 och jag skulle ha det traditionella adventsfikat med min familj kl 16 så det köde ihop sig lite.. Tråkigt.. Saknar tjejerna och det skulle förmodligen bli den "sista" kvällen innan jag är mamma.. Men jag hoppas att vi hinner ses något i veckan!!
Satt annars idag på fikat hos mormor&morfar med lussebullar, pepparkakor,glögg & kaffe samtidigt som jag skrev upp en lista på när alla i familjen tror att lillkillen kommer och det vart chansningar från den 2:a tills den 10:e, ingen verkar tro att jag kommer mer än två dagar försent..Hoppas dom har rätt..
Någon som vill vara med att chansa??

Nu ska ja käka lite tomtegröt och mackor och mysa framför tv:n och kolla wallander.

Men jag måste bara tillägga att gosipgirl är så jäkla bra... Vill bara se mer och mer och mer.  Det där kallar jag attityd..

Tack och hej..
Puss puss


 

Evighet

14 dagar kvar.. 2 veckor som kommer vara dom längsta i världshistorien..

Andra långa minuter är när du står i matsalen och väntar på micron på jobbet.. 3 min är sååå lång tid då..
MEN det som slår allt det är  nog att göra ett graviditets test.. Dom tre minutrarna känns som en timma om inte mer, du står där och stirrar dig blind på testet och varje sekund  som går så är det som om klockan hinner stanna mellan slagen..
Ni som gjort ett test vet...

Ikväll ska jag och Patrik in till Förlossningen på USÖ på ett bildspel som vi missade med föräldragruppen när Patrik var sjuk.. Vet inte hur givande det är men det är värt att gå dit och se!! Kan ju passa på att hoppas att lille Mio kommer då när vi ändå är där menar jag=)

Nu kom min mor hit så nu ska jag fika med henne och mysa över att det snöar ute..

Ses!!!

Puss

Adventsljusstake..

20 dagar kvar till beräknad bebis.. SNÄLLA KOM NUUU!!!!

Jag har inga krafter kvar, jag ligger i soffan och försöker sova och slappa. Mina nätter är totalt förstörda, jag kan inte sova, jag somnar inte fören flera timmar efter jag lagt mig och när ja sovit en timme så måste jag gå upp på toa och då kan jag inte sova på ca 2 timmar igen, jag har sura uppstötningar,huvudvärk,ont i höfter,ben och leder., och så håller det på. Jag har ingen aning om vad jag ska göra.. något förslag??

Jag har inte haft problem med min graviditet innan, jag har njutit av varenada minut, så jag får ta me tusan klaga nu.
Det känns i ju för sig dumt att var negativ hela tiden nu för det är ju värt det i slutändan.. Men tänk dom som inte kan få barn och kämpar men alla hjälpmedel som finns för att bara få ett plus och här klagar jag på hur jobigt det är.. FÖRLÅT men jag kan inte hjälpa det..

Jag pallrade mig upp för soffan förut för att fixa lite käk, det blev spagetti med ketchup, påhittigt va?? Kom ihåg i Thailand, Long beath på phiphi när jag beställde plain spagethi with tomatosauce och han i restaurangen trodde jag var knäpp, vi fick repetera det flera gånger men jag fick ju det jag ville ha tillslut.

Och från en sak till en annan, när jag gick upp för att fixa lite krubb så gick jag in i sovrummet för att tända fönsterlampan och döm av min förvåning så hade någon i Maxi huset satt upp sin adventsljusstake som lös för fulla muggar.. Hallå det är inte OK.. Jag kan förstå Ellys lilla depresion om jul längtan om snö och annat men jag tror inte ens att hon skulle sätta upp en advent ljusstake 2 veckor innan 1:a advent Eller??? ..... SKÄRPNING ....

Nä nu orkar ja inte skriva mer!!

Puss puss

Lussebullar

24 dagar kvar till beräknad bebis!!

Lördag och det känns som söndag idag.. men det är ju tur att helgen inte är slut redan men det gör ju iof. inget för mina helger och veckor ser i princip lika dana ut..

I torsdags så var min kära mamma och mormor här och hjälpte oss att städa.. Inte för att det var jätte stökigt men nu när jag är höggravid på riktigt och patrik har just blivit frisk och samlar nya krafter så erbjöd dom sig sin hjälp Jag bjöd dom på mat och Patrik dammsög golvet.. Dom gjorde verkligen rent hus mer än vi någonsin bett om, torkade lister, dörrar jaa allt blev gjort och det är jätte skönt nu.. så TACK så mycket familjen...

Igår, fredag så var Patrik och hjälpte Albin med sitt kök som han skulle bygga om och då gick jag dit en sväng och hjälpte till jag med.. Efter det så kom min mamma och hämtade mig för jag var tvungen att ta mig till örebro för att köpa Patrik Larsson alias zäta Patriks födelsedagspresent, han fyllde nämnligen 28 år den gamle räven, det känns som igår han fyllde 25.. Han önskade sig en ansiktsbehandlig för män och det firrade jag..

Vi skulle dit sent för Patrik & Michaelas familjer skulle dit och då var det tänkt att dom skulle hinna åka innan vi kom dit men när vi anlände kl 20:30 så var ALLA kvar och det var så otroligt varm så jag som är en hormonbomb svettas ju annars men igår hade jag nog mer än LP skivor under armarna, alltså det var sjuuukt varmt men alla var ju trevliga och jag hade ju träffat alla tidigare. Men stackas min Patrik som jag tvingade med som oroade sig för han inte skulle känna någon och jag som försökt lugna han hela dagen men att det är lungt, det kommer bara vara vänner där då.. HA jo jo kanske 20 pers som bara var släkt och 8 som var vänner.. solly...

I natt har jag inte kunnat sova ett dugg, har väl vaknat 100 ggr av krisande toabesök, törst, svettningar och sura uppstötningar nä men welcome to my world.. Så den här dagen är lite luddig..

Patriks polare var uppe en stund, kul att se dom faktiskt, det var ett tag sen, det var Larsson, Berra, Petter och två "nya" hockey killar Emil och Johan tror jag dom hette.. Trevligt..

Nu håller jag på att baka lussebullar.. Vissa kan tycka att det är i tidigaste laget men jag kommer inte ha tid för det sen, det är ju faktiskt 1:a advent om 2 veckor!!¨
Sen bär kosan av till Hallsberg till min kära väninna Ellinor som ska bjuda oss tjejer på mat och en riktig mysig kväll och det ser jag verkligen fram emot.. Jag har med en lite suprise till Elly som jag tror hon kommer uppskatta!!!

Nu ska ja baka ut degen!
Ses..
Puss Puss

80:talister lata???

Läste en jätte bra artikel på aftonbladet om att 60:talister anser att vi 80:talister är lata, och här är det en tjej som skriver en mycket bra artikel om det.. Aja läs själva  http://www.aftonbladet.se/debatt/article3765956.ab

Puss och hej

förlossningsrädsla

Jag kollade på sjukhuset ikväll och då var det med en tjej som var jämngammal med mig som födde sitt barn. Man fick var med på förlossningen och se hur det gick till och hur ont hon hade..
Och det är inte förens nu som jag kan föreställa mig lite hur det kommer vara.. Jag är så nervös nu och känslosam är jag med, när jag satt där och tittade så kunde jag inte låta bli att släppa en eller två tårar för det är så skrämmande så ni anar inte och det var ju så fint på samma gång, pappan torkade tårar när deras bebis kommit ut och låg på sin mammas bröst.. Jag längtar så tills det ögonblicket och det är mitt delmål  men det är en lång väg dit. Först ska jag vänta i 25 dagar eller mer sen ska jag ha en förlossning som kan bli låång..
Ahhhh jag vågar inte tänka på det, inte konstigt att jag inte jan sova på nätterna för jag tänker på allt annat..
Hjälp!!

Karlsson på taket.. inte OK

Läste nyss min kära vännina Ellinors blogg och hon hade skrivit ett nytt inlägg om Karlsson på taket och här är mitt svar på det..   (Läs gärna Ellys blogg, den är länkad på min sida här nere till höger.)


Elly det gör absolut inget att du skrev så, jag är bara glad att det inte bara är jag som HATAR Karlsson. Hon är en ond liten djävul som har förstört många barna huvuden och det kan jag skriva av egna erfarenheter. Hur kan man vara så dum mot andra människor? han är ju bara så egoistisk och kolla bara på hur han ser ut.. En flintskallig gubbe/pojke eller vad han nu är?? med en propeller på ryggen.. inte speciellt normalt.

Jag kommer ALDRIG i hela mitt liv tillåta att min lilla Mio ska få titta på Karlsson, om inte min kära sambo visar han ett par avsnitt när jag inte är hemma för han tycker ju Karlsson är jätte rolig, hmm vi ska allt bli två om den saken..
Jag undrar i alla fall vad Astrid lindgren tänkte när hon skrev boken? Hon måste ju vart inne i en svår deprision vid den tidpunkten.. Och missförstå mig inte, jag älskar allt som Astrid skrivit, hon har hjälpt till att bygga upp en fin barndom med mycket fantasier men Karlsson på taket, det var det sämsta hon kunde gjort..
Och allvarligt talat så sitter jag här nu när jag skriver och blir lite smått upprörd av att bara tänka på han..
HEMSK människa var han, även om det bara är i fantasin och att han inte finns så känner jag ett sånt hat mot psyko karlsson..
Det får bli det sista jag skriver ikväll!!

På återseende
Puss puss


Underbart!!!

Min baby är hemma, Mio sparkar, Mätt, Godis, Skönaste sängen, Te, Vänner, 28 dagar kvar!!



Kan det bli bättre??

Pappornas egna dag!!

Farsdag!! Idag ska jag köpa någe fint och ge till min babe för han är ju snart pappa, närmare bestämt om 29 dagar så kommer våran lilla knodd om han kommer när han ska, så jag vill ge pappa patrik någe fint..

Nu känns det som om allt börjar att ordna upp sig, patrik låg inne på sjukhus i 16 dagar och nu har han fått permision i helgen, haha det låter som han sitter inne ju, fast man kan ju nästan jämföra sjukhus med finkan..
Hans feber är nere på normal temp. och han går mot bättringsvägar, fortf. väldigt slö och hans sänka ligger på 220 och det går sakta men säkert neråt, och hos en frisk människa ligger sänkat på 9... Den 22 oktober eller när det nu var, när han var som sämst i alla fall så var sänkat uppe på över 350 och det är absolut inte bra, för då är man jätte jätte sjuk.. 
Han kom hem i fredags kväll och jag skulle ju egentligen ut och käka mat på kvällen med Elly, Sandra, Sofia och Karin och även fast jag saknar dom och väldigt gärna vill träffa dom så satt jag och väntade på att han skulle komma hem så jag kunde ge mig av, men när min älskling kom hem så såg jag på han hur ynklig om jag får uttrycka mig så..
Då kändes det inte OK att åka ifrån han när han just kommit hem efter 16 dagar och väldigt gärna vill träffa mig, så jag stannade hemma och gick iväg till maxi för att köpa lite gott och sen vidare till Patricias för att köpa kebab till patrik som måste gödas upp för han har tappat över 5 kilo under sin sjukhusvistelse och är tok deppig för det så jag måste ge han fet mat..Och så blev det en film som jag så klart somnade till ..as usual.. Men det var mycket mycket mycket skönt att ha han hemma igen, det blev sängen tidigt för båda var rätt slitna så vid elva sov vi som stockar.

På lördag morgon fick han åka tillbaka till sjukhuset för att få en av sina dagliga doser antibiotika men sen kom hen hem igen och var hemma med mig hela dagen, kl 20.00 så skulle han in  igen för sin andra dos och då sov han kvar på sjukan för han skulle ju få mer antibiotika kl 08.00 morgonen därpå, alltså nu i morse, så två gånger per dag måste han vara där inne och få sitt dropp. Läkarna vet fortf. inte vad det är han har eller har haft så dom vill hålla honom under observation tills dom vet om det är ett virus som är självutläkande eller om det är antibiotikan som gör att han blir frisk.. Men jag är i alla fall överlycklig nu att han snart är helt frisk, så vi kan börja tänka på annat.Tack gode gud..

Igår kväll så var jag inne i Örebro hos Michaela där  Madde, Marie och Marie var och vi kollade på tv ,käkade marängsviss och spelade yatzy och det var mycket trevligt och skönt att bara slappa.. Hammer & Marie körde hem mig och det är jag tackasam för..

Och idag som sagt är det farsdag och jag ska iväg till min morfar och fira han som vi alltid gör... Sen blitr det nog mys ikväll igen.. Som höggravid är det typ det enda man kan sysselsätta sig med, men jag klagar inte...

På återseende... Puss

Halloween maskerad i nyktert tillstånd!!

Idag startade dagen med att jag hade tvättid och hemskt mycket tvätt och det var ju mindre kul kan ja påstå.

Efter det så åkte jag in till USÖ för att hälsa på min baby, han verkade en aning piggare men sen kom läkaren in och berättade att provsvaren som dom väntat på hade kommit och det visade så klart ingenting, Jag såg Patriks besvikna min och jag är säker på att tårarna inte var långt borta.. min stackare..
Jag kan allvarligt inte förstå hur det inte kan visa något avikande när är han är tok sjuk, det är ett stort mysterium. hon sa också att dom skulle ta nya prover i morgon och ta fler röntgenbilder på måndag.. Jag skrev ju igår att han hade äntligen fått antibiotika, idag var det tredje dagen han fått det och det har inte blivit anorlunda alls, dom har till och med dubblat dosen och laggt till olika sorter men det funkar inte.
Febern har väl vart stabil om man nu kan kalla 39,2 och 39.8 stabilt men nu ikväll när han ringde mig så hade han över 40 grader igen, jag lider med han så hjärtat värker på mig..

Nu ikväll så var jag och käkade pizza med Liza en sväng, sen gick vi upp till "min" lägenhet och fixa till oss sen bar det iväg till hallsberg, till Karin och Johan, dom hade halloween maskerad.. Alla hade så bra dräkter på sig men vad skulle jag klä ut mig till?en tjockis?en gris? jag hade egentligen ingen lust att gå överhuvud taget men gull Liza tyckte inte att jag skulle sitta hemma själv en fredags kväll. Så jag satte på mig en rosa randig tajt tunika, svarta tajts och gråa benvärmare och sminkade mig i lite rosa nyans och sa att jag var en gravid 80:tals mamma!! Det funkade faktiskt, några som jag inte kände viste inte säkert om det var en dräkt eller en riktig mage haha..

Liza var utklädd till en ängel som hon är=), Karin ett sött tjej bi, VB var en golfare men golfbolls huvud, Kalle var ozzy, Gurra var en basketspelare med basketboll huvud ,Robban L var en jätte baby Någon var en chipspåse och det var en mycket bra outfit. En tjej var en slamp servitris och det passade nog henne!!, Anna G var en mumie, Martina W var ett troll, hennes kille filip var john blund eller något, han hade pyamas och en kudde, Hellsson var en turtles som hade cameltoe.. haha han hade införskaffat sin dräkt på en leksaksaffär och han hade tagit strl:140, bra tänkt robban, min bror på 4 år har 110 i strl. hahaha då kan ni tänka er att det var tajt, eller det är det minsta man kan säga, han fick tom. klippa upp mellan benen och rumpan för att få plats!! Jessica Wessman var en flygvärdinna och den dressen var så jäkla snygg, avundsjuk blev jag=) bästa outfiten ikväll anser jag. Jag skriver inte med allas utklädnader för det var mycket folk och det skulle ta för mycket plats.
Men jag hade en mycket trevlig kväll efter omständigheterna.. Vi åke hem när Karin och Johans jätte vas åkte i backen för att Duracel puttade till VB som kom emot den.. aja ja vet inte hur det var men är man nykter så var det droppen för mig och Liza!! Tack för ikväll gumman..

Och du patrik, det  var du som fattades ikväll =/  LOVE

Pusspuss

RSS 2.0